Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiskt olivbröd

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Ett rustikt och väldigt gott bröd. Brödet blir väldigt vackert om du låter det jäsa i en rund jäskorg, men går givetvis bra att jäsa i en brödform eller bunke också. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ut jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt äggvita, olivolja och honung. Vispa ihop. Blanda de torra ingredienserna för sig, rör ner dem i degvätskan under kraftig omrörning med elvisp.
  2. Klipp örterna. Blanda ner dem tillsammans med oliverna i degen. Låt jäsa i en oljad brödform, 1½ liter, i en rund jäskorg eller bunke klädd med en väl mjölad bakduk, i ca 80 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Stjälp över den jästa degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen i ca 80 minuter. Ta ut och låt svalna helt på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.