Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad auberginegryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytan får en grillad, mild och något söt smak tack vare auberginerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Nagga auberginen med en gaffel och grilla i mitten av ugnen 20–30 min tills den är helt mjuk. Skrapa ur köttet och hacka det fint.
  3. Skala och hacka löken. Bryn lök och vitlök i smör i en stekpanna. Tillsätt aubergine, krossade tomater, salt och kryddor. Låt koka ihop under omrörning ett par minuter. Knäck ner äggen i pannan och rör försiktigt så att äggen går sönder men inte blandar sig helt med övriga ingredienser.
  4. Garnera med persilja och servera med crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.