Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad caesarsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Läcker variant av en klassiker!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dressing: Skala och riv vitlöken. Hacka sardellfiléerna fint. Pressa citronen. Blanda äggulan med citronsaften och senapen. Tillsätt oljan och olivoljan först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig omrörning (använd gärna stavmixer eller elvisp). Smaksätt dressingen med vitlök, sardeller, salt och peppar. Riv osten och rör ner den.
  2. Sallad: Dela salladen på längden så att den sitter ihop vid roten. Ringla lite olja på salladen och brödet och grilla dem.
  3. Servering: Servera salladen med dressing, bröd, flagad parmesanost och grillad flanktstek eller kyckling.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.