Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad Flintastek med grekisk smak

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Serveras med en god potatis och grönsallad till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med marinaden. Blanda olivolja, svartpeppar, oregano, pressad citron samt skivade vitlöksklyftor. Pensla steken med marinaden. Lägg i en plastpåse och häll över marinad som blivit över. Marinera 1 timme i rumsvärme eller ett par timmar i kylskåp.
  2. När elden falnat och grillkolet vitnat skär du några snitt i flintasvålen och lägger köttet över glöden. Grilla på måttlig värme i 15-20 minuter per sida.
  3. Salta steken och strö över extra oregano. Servera gärna med tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.