Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gazpacho med pain perdu

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Åt detta i Frankrike: Där finns det färdig gazpacho på tetra och idén med äggstekt bröd (pain perdu) till kommer från min svägerska. Mycket gott till lunch en varm sommardag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt briketter brinna ner till en askgrå glödbädd. Halvera och kärna ur paprikorna och jalapenon. Pensla alla grönsaker med lite olja, lägg dem på gallret och grilla över stark värme tills de känns lite mjuka. Tiden varierar beroende på grönsak. Tomater grillas snabbast, paprika och jalapeno tar längst tid. Låt paprikorna svedas ordentligt för att skalet lättare ska lossna.
  2. Lägg de grillade grönsakerna åt sidan för att svalna. Ta bort skalet från paprikorna med en liten kniv. Kläm vitlöksklyftorna ur sitt skal. Lägg grönsakerna i en matberedare med vass kniv. Mixa allt till en slät puré
  3. Tillsätt olivolja, vinäger, salt och svartpeppar samt så mycket kallt vatten som behövs för att få en fin konsistens. Smaka av och låt stå kallt till serveringen.
  4. Vispa ägg och lite vatten lätt. Salta och peppra. Doppa baguetthalvorna i smeten och lägg på ett fat en liten stund. Stek sedan bröden på båda sidor i margarin eller smör tills de får fin färg.
  5. Servera dem varma tillsammans med gazpachon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.