Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad gös med sötpotatis och bönsalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sötpotatis behöver lite syra från lime, citron eller yoghurt för att verkligen komma till sin rätt- då är det underbart med den krämiga söta smaken. 536 kalorier per portion 20 g fett 41 g protein 44 g kolhydrater

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och koka sötpotatisen mjuk i saltat vatten 25 minuter, klyfta och pensla den med rapsoljan. Häll av och skölj bönorna. Skölj och tärna tomaterna. Halvera, kärna ur och tärna avokadon.
  2. Blanda bönor, tomat, avokado och olja. Smaka av med tabasco och 2 krm salt, pressa över juicen från en halv lime. Krydda fisken med peppar och ½ tsk salt. Grilla eller stek den på skinnsidan ca 5 minuter. Grilla potatisen runt om 5 minuter.
  3. Servera fisken med grillad sötpotatis, bönsalsa och crème fraiche med några droppar olivolja.
  4. Garnera med limeklyftor och plockad koriander.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.