Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kalvfilé med endivesallad och chevrékroketter!

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festmiddag!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen, när den är färdigkokt så låt den ånga av på en plåt. Om den är väldigt blöt så torka den i ugnen på 100 grader 10-20 minuter. Pressa potatisen och ha i maizenamjölet, äggulor och smaka av med salt och peppar samt hackad rosmarin. Rulla små bollar av potatisdegen och fyll varje boll med lite chevréost. Lägg bollarna på en ugnsplåt och ställ i kylen. Låt vila i cirka 30 minuter. Blanda mjöl och ströbröd. Ta ut bollarna och panera dom först i äggsmeten sen med mjölblandningen. Fritera dom i 180 gradig olja.
  2. Putsa kalven och dela i portionsbitar. Grilla eller stek dom hastigt i pannan så att dom får fin färg. Placera kalvbitarna på ett galler, stek klart i ugnen precis före servering.
  3. Blanda ihop en lag av vatten, vin, citron och socker i en kastrull. Lägg ned endiverna i lagen och koka upp. Låt endiverna sjuda tills dom mjuknar. Ta upp endiverna och låt dom vila en stund. Dela dom längs med och vänd dom i vetemjöl och stek i panna före servering.
  4. Lägg ost och kesella i mixer tillsammans med valfri färsk ört och mixa till en röra/sås. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.