Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad kyckling med parmesankräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kryddig kyckling, krispigt grönt och ljuvlig parmesankräm ...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddmixen och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 150 grader.
  3. Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.
  4. Parmesankräm: Koka äggen 3 minuter och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök. Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smak av med salt. (tillsätt lite vatten o en tunnare konsistens önskas).
  5. Grillad kyckling: Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg.
  6. Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmsankrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.