Kryddig kyckling, krispigt grönt och ljuvlig parmesankräm ...
Instruktioner
- Dela kycklingen längs med ryggraden. Mortla ihop alla kryddor till kryddmixen. Gnid in kycklingen med kryddmixen och låt stå i rumstemperatur ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg kycklingen på en plåt med skinnsidan upp och tillaga mitt i ugnen i ca 1 timme.
- Parmesankräm:
Koka äggen 3 minuter och kyl direkt i kallt vatten. Lägg lök och vinäger i en kastrull och koka ihop tills 1 msk vinäger återstår. Skrapa ut innehållet ur de löskokta äggen. Blanda med senap, sardeller, den vinägerkokta löken och vitlök. Mixa i en matberedare eller med en mixerstav. Tillsätt oljorna försiktigt i en jämn stråle under tiden maskinen är igång tills det blir en tjock kräm. Rör ner parmesanen och smak av med salt. (tillsätt lite vatten o en tunnare konsistens önskas).
- Grillad kyckling:
Ringla över olja och grilla kycklingen tills den får fin färg.
- Servera kycklingen med sallad, rädisor, hyvlad gurka och parmsankrämen.
Publicerat den
10 juni 2017
Liknande recept
Skriv kommentar