Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad örthummer med sparris och machosås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt lyxig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fläk upp humrarna på längden, slå med en stor kniv på klorna. Lägg humrarna med skalet neråt på varm grill och krydda med salt och peppar. Täck dem med örtkryddorna, vitlök, rivet citronskal och smör.
  2. Lägg lock på grillen och grilla humrarna ca 10 minuter, servera med grillad sparris och machosås.
  3. Grillad sparris: Skala sparrisen och ansa bort den träiga nedre delen. Vänd dem runtom i ytterst lite olja. Salta och peppra. Grilla sparrisarna så att de får fin färg runtom över direkt glödvärme 3-5 minuter beroende på tjocklek.
  4. Vänd citronskivorna i lite olja och grilla dem hastigt. Servera grillad sparris med citron.
  5. Machosås: Kör alla ingredienser i en matberedare eller mixer till en slät.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.