Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad oxfilécarpaccio

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Carpaccio är tunna skivor kött som här har grillats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tänd grillen.
  2. Putsa oxfilén från hinnor.
  3. Krydda en skärbräda med flingsalt, paprikapulver, stötta korianderfrön och svartpeppar. Gnid in oxfilén i olivolja och rulla in den i kryddorna så att de fastnar på filéen.
  4. Grilla oxfilén en kort stund över en het grill så du bara får en stekyta. Den ska vara helt rå i mitten. Låt köttet svalna.
  5. Rosta pinjenötterna i en kastrull med flingsalt tills de fått färg
  6. Skär oxfilén i tunna skivor och lägg upp på ett stort fat.
  7. Skiva rädisor, chili och salladslök lövtunt. Strö detta över köttet tillsammans med plockade korianderblad och rostade pinjenötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.