Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad paprika med tzatziki

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En fräsch och lätt rätt där de röda paprikorna läggs i en god marinad efter att de grillats i ugnen. Tzatzikin görs här på zucchini.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp ugnen till 250 grader. Tvätta, halvera och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan uppåt på en plåt och rosta ca 20 minuter tills skinnet "bubblar" och släpper. Det går lättare att skala bort skinnet om du lägger de varma paprikahalvorna i en plastpåse och försluter den. När paprikorna svalnat ytterligare något tar du dem ur påsen och skalar bort skinnet. Skär dem i stora bitar.
  2. Skär oliverna i tunna skivor. Lägg dem i en tjock plastpåse och häll i olja, citron och paprikapulver. Lägg i paprikorna och vänd påsen så att marinaden kommer till överallt. Förslut och lägg i kylen ca 30 minuter.
  3. Skala och pressa vitlöken till tzatzikin i en skål. Klipp/hacka persiljan fint, kärna ur och riv zucchinin grovt. Blanda med vitlöken. Rör i yoghurten och smaksätt med salt, peppar och lite citron.
  4. Servera paprikan upplagd på en tallrik med tzatzikin till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.