Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad sik i dagstidning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Obs! Inget skämt, jag har testat det och det funkade hur bra som helst. Man ska blötlägga tidningarna i kallt vatten och rulla in fiskarna till ett paket. När det yttersta lagret av tidningen är förkolnade är fisken klar. Nu grillade jag själv sik, vet inte hur det funkar med andra sorters fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj fisken under rinnande kallt vatten. Låt rinna av. Salta och peppra i buken och runtom. Skiva citronerna tunt och fördela i fiskarnas buk tillsammans med sardellfiléer och rikligt med dill.
  2. Blöt tidningarna rejält i kallt vatten. Rulla in fiskarna till två avlånga paket. Lägg paketen på galler nära glödbädden. När de yttersta lagren av tidningen är förkolnade är fisken klar. Öppna paketen och servera med nykokt färskpotatis och gärna en god örtsås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.