En härlig fiskrätt med primörer och en sås med fänkålsfrön och citron.
Instruktioner
- Såsen:
Stöt fänkålsfrön i mortel och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
- Sprita bondbörnorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Skölj i kallt vatten. Pilla loss det lite sega ytterskalet och ploppa ut ärterna.
- Ansa och skölj spenaten. Koka i lite vatten, bara så att den inte bränner vid, under lock i ca 1 minut. Låt spenaten rinna av. Ringla över lite olivolja och blanda runt med fingrarna. Salta och peppra.
- Skölj, ansa och dela fänkålen på mitten, skär den med riktigt vass kniv i mycket tunna skivor på längden. Droppa över saften från ½ citron, häll på 2 msk olivolja och blanda i citronskal. salta och peppra. Låt stå och marinera en liten stund. Blanda fänkålen med bladspenat och bondbönor.
- Skölj strömmingen, torka den med hushållspapper och klipp av ryggfenan med en sax. Häll på 2 msk olivolja, salta och peppra.
Grilla strömmingarna hopvikta med skinnet utåt i ett par minuter på varje sida på utegrill, eller i grillpanna på spisen.
- Servera strömmingarna med sås, spenatsallad och dekorera med citronklyftor.
Publicerat den
26 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar