Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillad strömming med bondbönor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig fiskrätt med primörer och en sås med fänkålsfrön och citron.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Såsen: Stöt fänkålsfrön i mortel och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt till servering.
  2. Sprita bondbörnorna och koka dem i lättsaltat vatten i ca 1 minut. Skölj i kallt vatten. Pilla loss det lite sega ytterskalet och ploppa ut ärterna.
  3. Ansa och skölj spenaten. Koka i lite vatten, bara så att den inte bränner vid, under lock i ca 1 minut. Låt spenaten rinna av. Ringla över lite olivolja och blanda runt med fingrarna. Salta och peppra.
  4. Skölj, ansa och dela fänkålen på mitten, skär den med riktigt vass kniv i mycket tunna skivor på längden. Droppa över saften från ½ citron, häll på 2 msk olivolja och blanda i citronskal. salta och peppra. Låt stå och marinera en liten stund. Blanda fänkålen med bladspenat och bondbönor.
  5. Skölj strömmingen, torka den med hushållspapper och klipp av ryggfenan med en sax. Häll på 2 msk olivolja, salta och peppra. Grilla strömmingarna hopvikta med skinnet utåt i ett par minuter på varje sida på utegrill, eller i grillpanna på spisen.
  6. Servera strömmingarna med sås, spenatsallad och dekorera med citronklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.