- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ett enkelt sätt att få annars kanske ganska tråkiga köttbullar att få en mer exotisk och roligare smak!
Instruktioner
- Finhacka vitkålen (matberedare är utmärkt för detta) och blanda i lingonsylt efter smak. Om du har hittat och gjort mitt recept på Habaneropepparsås här på matklubben.se, så ha gärna i 3 tsk av den pckså.
- Blanda ihop Liquid Smoke, vatten, sweet chilisås och Chipotle. Häll i en 3-liters plastpåse tillsammans med köttbullarna.
- Låt marinera - vänd påsen ofta, så allt blandar sig bra - i c:a 30-45 minuter.
- Tänd under tiden en grill för indirekt grillning.
När du har fin grillglöd, grilla köttbullarna i 10-15 minuter på indirekt glöd. Mycket viktigt, ok? Annars bränner du bara de understa och lämnar de andra kalla.
- Servera med kokt potatis, gräddsås och vitkålslingon!
Publicerat den
26 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar