Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade köttbullar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ett enkelt sätt att få annars kanske ganska tråkiga köttbullar att få en mer exotisk och roligare smak!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka vitkålen (matberedare är utmärkt för detta) och blanda i lingonsylt efter smak. Om du har hittat och gjort mitt recept på Habaneropepparsås här på matklubben.se, så ha gärna i 3 tsk av den pckså.
  2. Blanda ihop Liquid Smoke, vatten, sweet chilisås och Chipotle. Häll i en 3-liters plastpåse tillsammans med köttbullarna.
  3. Låt marinera - vänd påsen ofta, så allt blandar sig bra - i c:a 30-45 minuter.
  4. Tänd under tiden en grill för indirekt grillning. När du har fin grillglöd, grilla köttbullarna i 10-15 minuter på indirekt glöd. Mycket viktigt, ok? Annars bränner du bara de understa och lämnar de andra kalla.
  5. Servera med kokt potatis, gräddsås och vitkålslingon!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.