Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade Ribs (tjocka)

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det tar tid att göra men det är väl värt mödan för sen faller köttet isär av sig självt på tallriken. Köttet förkokas, gärna dagen innan grillning, jag låter köttet marinera i glaze. Brukar göra minst dubbel sats, kanon att bjuda många på med en Coleslaw till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ner köttet tillsammans med vitpepparkorn, salt, lök och lagerblad i en stor gryta. Häll på vatten så det täcker köttet. Koka upp och skumma av ordentligt.
  2. Koka sen köttet tills det är mört och börjar falla av från benet. Tjocka revben tar ca 2 timmar.
  3. Pensla med glaze och grilla ca 20 minuter. Kött nedåt på grillen ben uppåt.
  4. Man kan med fördel göra köttet dagen innan och låta marinera i glazen, så har jag nog alltid gjort faktiskt.
  5. Kom ihåg att låta köttet vila en stund efter grillning så inte all saft rinner ut från köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.