Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillade veggiepizzor med mozzarella och örter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Att baka pizzan på grillen ger ett makalöst gott resultat. Använd dig av kolgrill med lock och grilla pizzan på en löstagbar botten från en paj- eller springform. Men en mindre baksten går minst likabra.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsät resten av vattnet och olivoljan.
  2. Rör ner vetemjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
  3. Skär rödlöken i tunna ringar och finhacka chili och vitlök. Skär tomaterna i skivor.
  4. Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 2-4 bitar och arbeta dem lite lätt. Kavla ut bitarna till tunna pizzabottnar och bred ajvar relish över dem.
  5. Fördela tomat, lök, vitlök och chili ovanpå och toppa med hackade örter, pinjenötter och mozzarella riven i mindre bitar. Krydda med salt och peppar.
  6. Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen (på gallret) som ska ha en fin glödbädd.
  7. Lägg på locket och grilla 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad.
  8. Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt isåfall locket vara av en stund.
  9. Grädda övriga pizzor på samma sätt.
  10. Håll färdiga pizzor varma i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter genast med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.