Att baka pizzan på grillen ger ett makalöst gott resultat.
Använd dig av kolgrill med lock och grilla pizzan på en löstagbar botten från en paj- eller springform.
Men en mindre baksten går minst likabra.
Instruktioner
- Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör om tills jästen lösts upp.
Tillsät resten av vattnet och olivoljan.
- Rör ner vetemjölet, lite i taget och arbeta ihop till en smidig deg. Bearbeta degen ordentligt 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand. Låt jäsa ca 45 minuter under bakduk.
- Skär rödlöken i tunna ringar och finhacka chili och vitlök. Skär tomaterna i skivor.
- Häll ut degen på mjölat bakbord, dela den i 2-4 bitar och arbeta dem lite lätt. Kavla ut bitarna till tunna pizzabottnar och bred ajvar relish över dem.
- Fördela tomat, lök, vitlök och chili ovanpå och toppa med hackade örter, pinjenötter och mozzarella riven i mindre bitar. Krydda med salt och peppar.
- Skjut över en pizza på en mjölad botten till en paj- eller springform (använd bara botten och inte formens sidor) och lägg den på grillen (på gallret) som ska ha en fin glödbädd.
- Lägg på locket och grilla 5-7 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad.
- Kontrollera då och då att glöden inte är för het och bränner pizzabotten. Låt isåfall locket vara av en stund.
- Grädda övriga pizzor på samma sätt.
- Håll färdiga pizzor varma i ugnen på 100 grader i väntan på att alla är färdiggräddade och servera därefter genast med en sallad.
Publicerat den
5 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar