Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillmarinerade revben

 
Skriv ut

Perfekt till grillen

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Dela spjället på mitten och lägg ner det i kastrullen.
  3. Låt koka upp och skumma av väl, vattnet ska alltid täcka spjället.
  4. Skala lök och morötter, dela i mindre bitar och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad och kryddpeppar.
  5. Låt koka till dess att köttet släpper fint från benen. Det tar cirka 50–60 minuter.
  6. Ta upp köttet försiktigt och låt detta kallna. Det går bra att förbereda köttet dagen innan och låta allt svalna över natten.
  7. Skär mellan varje ben tills dess att du får långa fina revbensspjäll.
  8. Grilla spjällen några minuter runt om över en fin glödbädd, pensla med valfri glaze eller marinad, vänd.
  9. Marinaden:
  10. Smält sockret i en kastrull på medelvärme tills det får en ljusbrun färg.
  11. Tillsätt balsamvinäger och låt allt koka upp.
  12. Tillsätt kalvfond, vatten och rosmarinkvistar och låt detta koka i cirka 10–15 minuter till dess att cirka 2 dl återstår.
  13. Låt kallna, ta bort rosmarin­kvistarna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.