Här får den möra fläskfilén en spännande smak av både ingefära, lime och ananas. Njut dessa läckra och saftiga grillspett med nudlar.
Instruktioner
- Koka nudlarna enligt anvisningarna men tillsätt inte salt. Låt rinna av och håll varmt.
- Gör såsen: Blanda ananas, limesaft, socker, koriander och ingefära i en skål. Blanda väl.
- Blanda pressad vitlök, chilisås, soja och ingefära i en annan skål. Tärna fläskfilén och vänd ner köttet så att det täcks av såsen.
- Skölj och kärna ur en grön paprika. Skär den i stora bitar. Trä upp fläskkött, paprika och ananas på metallspett eller genomfuktade träspett.
- Förbered en kolgrill. Grilla spetten ca 10 cm från värmen. Vänd då och då tills köttet är genomstekt. Lägg glasnudlarna på ett serveringsfat och placera spetten ovanpå. Servera med såsen.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar