Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grillspett med ananas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här får den möra fläskfilén en spännande smak av både ingefära, lime och ananas. Njut dessa läckra och saftiga grillspett med nudlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna men tillsätt inte salt. Låt rinna av och håll varmt.
  2. Gör såsen: Blanda ananas, limesaft, socker, koriander och ingefära i en skål. Blanda väl.
  3. Blanda pressad vitlök, chilisås, soja och ingefära i en annan skål. Tärna fläskfilén och vänd ner köttet så att det täcks av såsen.
  4. Skölj och kärna ur en grön paprika. Skär den i stora bitar. Trä upp fläskkött, paprika och ananas på metallspett eller genomfuktade träspett.
  5. Förbered en kolgrill. Grilla spetten ca 10 cm från värmen. Vänd då och då tills köttet är genomstekt. Lägg glasnudlarna på ett serveringsfat och placera spetten ovanpå. Servera med såsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.