Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksdipp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite bökigt att göra men gott.

Ingredienser

Instruktioner

Ta bort de hårda ytterbladen på fänkålen, toppa stjälkarna och ansa rotändan. Skölj av fänkålen, torka och dela dem i fyra klyftor. Halvera paprikorna, ta bort kärnhusen. Skölj och torka dem. Skär paprikan på längden i 1 cm breda strimlor. Skala morötterna och dela dem på längden i fyra klyftor. Skölj, torka och ansa rädisorna. Låt en bit av stjälkarna sitta kvar (den håller man i då man dippar). Rensa och skala kronärtskockorna (se nedan). När man äter kronärtskockan drar man av blad efter blad, doppar dem i dippdressingen och biter av den mjuka delen närmast bladfästet. Resten av kronärtskocksbladen slänger man bort. När man ätit sig in till mitten av skockan tar man bort "skägget" och äter upp det bästa på kronärtskockan d.v.s. botten. Skölj, torka och skär gurkan i 5 cm långa stavar. Ta bort det yttersta lagret på salladslökarna. toppa blasten, skölj och torka dem. Ställ (grönsakerna ska stå upp) samtliga grönsaker i en djup skål. Skölj av citronerna, skär dem i 4 klyftor (ta bort den vita strängen i mitten så att man kan pressa dem lättare) och lägg citronklyftorna i mitten av skålen. Servera med en flaska olivolja, salt och peppar på bordet. Var och en häller olivolja i sin skål (ca 2 msk/pers), pressar i lite citronsaft (ca 2 tsk/pers) och saltar och pepprar efter smak. Blandar gör man t.ex. med en morotsstav. Sedan är det bara att börja dippa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.