Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta på rödbeta och röda linser med mandel- och ärtchutney

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt vitaminkick gryta. Blir det chutney över? Perfekt som grönsaksdipp!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med chutneyn. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg mandeln på en plåt och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter. Rör om efter halva tiden. Ta fram ärterna ur frysen så de hinner tina lite.
  2. Skala lök, rödbetor och morötter. Hacka löken, skär rödbetor och morötter i cm.stora bitar. Lägg allt i en kastrull. Skölj linserna. Tillsätt linser och 1 liter vatten i kastrullen. Låt små koka under lock ca 20 minuter, tills rödbetor och morötterna känns mjuka men fortfarande är spänstiga.
  3. Kör undertiden de rostade mandlarna i en mixer tills de är finmalda. Tillsätt övriga ingredienser samt 4 msk vatten. Mixa till en ganska slät röra. Krydda med 1 tsk örtsalt och 1 krm peppar. Späd ev med mer vatten.
  4. Skala och pressa vitlöksklyftorna i grytan. Tillsätt citronjuice och 2 tsk örtsalt. Lägg upp i djupa skålar och toppa med chutneyn. Servera ev med ett gott lantbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.