En riktigt vitaminkick gryta. Blir det chutney över? Perfekt som grönsaksdipp!
Instruktioner
- Börja med chutneyn. Sätt ugnen på 150 grader.
Lägg mandeln på en plåt och rosta mitt i ugnen 20-25 minuter. Rör om efter halva tiden. Ta fram ärterna ur frysen så de hinner tina lite.
- Skala lök, rödbetor och morötter. Hacka löken, skär rödbetor och morötter i cm.stora bitar. Lägg allt i en kastrull. Skölj linserna. Tillsätt linser och 1 liter vatten i kastrullen. Låt små koka under lock ca 20 minuter, tills rödbetor och morötterna känns mjuka men fortfarande är spänstiga.
- Kör undertiden de rostade mandlarna i en mixer tills de är finmalda. Tillsätt övriga ingredienser samt 4 msk vatten.
Mixa till en ganska slät röra. Krydda med 1 tsk örtsalt och 1 krm peppar. Späd ev med mer vatten.
- Skala och pressa vitlöksklyftorna i grytan. Tillsätt citronjuice och 2 tsk örtsalt. Lägg upp i djupa skålar och toppa med chutneyn. Servera ev med ett gott lantbröd.
Publicerat den
15 februari 2013
Liknande recept
Skriv kommentar