Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsaksspett med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabbt och lätt tillagas dessa små spett direkt i stekpannan. Lika snabbt sätter man sedan i sig de grillade godsakerna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj auberginen och zucchinifrukterna. Skär bort skaft och blomfästen. Halvera dem på längden eller dela i fjärdedelar och skär tjocka bitar av dem.
  2. Skölj, kärna ur och dela paprikorna i fjärdedelar. Skala sedan löken och skär även den i fjärdedelar. Trä upp grönsakerna växelvis på 4-8 spett.
  3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek grönsaksspetten på medelvärme i ca 15 minuter. Krydda spetten med salt och peppar. Naturligtvis går det lika bra med utegrillen.
  4. Såsen: Skålla och flå tomaterna. Skala vitlöksklyftorna. Skölj basilikan, skaka den torr mot ett hushållspapper och nyp av bladen. Dela chilifrukten i halvor, ta bort alla kärnor och skölj frukten noga.
  5. Lägg grönsakerna till såsen i en matberedare eller mixer och hacka dem fint eller kör till en puré. Krydda med salt och socker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.