Snabbt och lätt tillagas dessa små spett direkt i stekpannan. Lika snabbt sätter man sedan i sig de grillade godsakerna.
Instruktioner
- Skölj auberginen och zucchinifrukterna. Skär bort skaft och blomfästen. Halvera dem på längden eller dela i fjärdedelar och skär tjocka bitar av dem.
- Skölj, kärna ur och dela paprikorna i fjärdedelar. Skala sedan löken och skär även den i fjärdedelar. Trä upp grönsakerna växelvis på 4-8 spett.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek grönsaksspetten på medelvärme i ca 15 minuter. Krydda spetten med salt och peppar. Naturligtvis går det lika bra med utegrillen.
- Såsen: Skålla och flå tomaterna. Skala vitlöksklyftorna. Skölj basilikan, skaka den torr mot ett hushållspapper och nyp av bladen. Dela chilifrukten i halvor, ta bort alla kärnor och skölj frukten noga.
- Lägg grönsakerna till såsen i en matberedare eller mixer och hacka dem fint eller kör till en puré. Krydda med salt och socker.
Publicerat den
22 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar