Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grönsakswok med curry och nudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Variera gärna rotsakerna efter säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Skala och strimla morötterna.
  3. Rensa och skär svampen i skivor. Skär gärna en del av svampen i små bitar för att ge mera smak.
  4. Rensa och skär broccolin i bitar, eller tina om den är frusen.
  5. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller wok.
  6. Fräs lök, morötter och svamp i omgångar. Använder du färsk broccoli kan du fräsa den också. (Fryst broccoli tinas och tillsätts tillsammans med nudlarna.)
  7. När alla grönsakerna fått lite färg läggs de tillsammans i woken och vatten och buljong slås på. Koka upp och krydda med lime eller citron, curry och råsocker.
  8. Rör ner kokosmjölken och tillsätt nudlarna. Låt koka tills nudlarna är färdiga.
  9. Tillsätt eventuellt kikärtor, låt dem bli varma och smaka av med salt och peppar.
  10. Varmhåll till serveringen och servera gärna tillsammans med rostade nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.