Instruktioner
Koka bulgur enl anvisning på förpackningen.
Skär tofu i 1 cm breda skivor. Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekpanna och stek tofun på hög värme i 4 minuter/sida. Skär sedan tofun i tärningar och lägg åt sidan på en tallrik.
Skär rödlök i smala klyftor. Skala och skär morötter i tunna stavar och strimla vitkål tunt. Skölj purjolök och skär den i 1 cm tjocka bitar.
Hetta upp 2 msk neutral olja i en wok/stekpanna och stek rödlöken på medelhög värme i 1 minut. Lägg i purjo, morötter och vitkål och stek i ytterligare 3-4 minuter.
Blanda ½ dl neutral olja, pressad vitlök, sambal oelek, soja och 2 msk vatten i en liten skål. Häll vätskan över grönsakerna och tillsätt tofun och böngroddar. Låt allt bli varmt.
Strö cashewnötter över woken och servera med bulgur.