Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grova små kumminbullar

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

För fiberälskaren! Glutenfria och saftiga små bullar med härlig smak av kummin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och fibrex, och låt svälla i 10 minuter.
  2. Tillsätt olja, salt, linfrö, kummin och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter. Låt degen vila i bunken under bakduk i 10 minuter.
  3. Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen. Ta upp degen på bakbordet och forma den till en längd. Skär längden i ca 12 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 35 minuter.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.