För fiberälskaren! Glutenfria och saftiga små bullar med härlig smak av kummin.
Instruktioner
- Värm vattnet till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt fiberhusk och fibrex, och låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt olja, salt, linfrö, kummin och nästan all glutenfri mjölblandning, spara lite till utbakningen. Arbeta degen med elvispens degkrokar i 5 minuter.
Låt degen vila i bunken under bakduk i 10 minuter.
- Mjöla bakbordet med den glutenfria mjölblandningen.
Ta upp degen på bakbordet och forma den till en längd. Skär längden i ca 12 bitar och forma dem till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i 35 minuter.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Grädda bullarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Publicerat den
9 mars 2014
Liknande recept
Skriv kommentar