Den här ratatouillen, med smak av sommarens färska grönsaker/potatis och örtkryddor, är god varm såväl som kall, precis som den är eller till grillad fisk eller en köttbit.
Instruktioner
- Skär rödlök, paprika, zucchini och aubergine i ca 2 cm stora tärningar. Skiva potatisen tunt.
- Värm oljan i en grund ugnsfast stekpanna. Tillsätt rödlöken och stek i 2 minuter. Lägg i krossad vitlök, paprika, zucchini och aubergine, stek mjukt på medeltemperatur i 10 minuter. Tillsätt en skvätt vatten om det blir för torrt i pannan.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda grönsakerna med krossad tomat och 4 msk vatten, krydda ordentligt, täck och låt puttra på medelvärme i 15 minuter.
- Lägg undertiden potatisen i en skål, tillsätt riven muskot, krydda med salt och peppar och häll över grädde. Blanda ordentligt så att potatisen täcks.
- Ta stekpannan från värmen och tillsätt hackad basilika. Lägg potatisskivorna ovanpå grönsakerna och häll över resterande grädde.
- Ugnsbaka utan lock i 40 minuter. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 200 grader. Strö över riven ost och ugnsbaka ytterligare 20 minuter tills ratatouillen bubblar och har fått ett gyllene skal.
- Servera gärna med en sallad.
Publicerat den
10 augusti 2013
Liknande recept
Skriv kommentar