Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gruyéregratinerad ratatouille

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den här ratatouillen, med smak av sommarens färska grönsaker/potatis och örtkryddor, är god varm såväl som kall, precis som den är eller till grillad fisk eller en köttbit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär rödlök, paprika, zucchini och aubergine i ca 2 cm stora tärningar. Skiva potatisen tunt.
  2. Värm oljan i en grund ugnsfast stekpanna. Tillsätt rödlöken och stek i 2 minuter. Lägg i krossad vitlök, paprika, zucchini och aubergine, stek mjukt på medeltemperatur i 10 minuter. Tillsätt en skvätt vatten om det blir för torrt i pannan.
  3. Sätt ugnen på 175 grader.
  4. Blanda grönsakerna med krossad tomat och 4 msk vatten, krydda ordentligt, täck och låt puttra på medelvärme i 15 minuter.
  5. Lägg undertiden potatisen i en skål, tillsätt riven muskot, krydda med salt och peppar och häll över grädde. Blanda ordentligt så att potatisen täcks.
  6. Ta stekpannan från värmen och tillsätt hackad basilika. Lägg potatisskivorna ovanpå grönsakerna och häll över resterande grädde.
  7. Ugnsbaka utan lock i 40 minuter. Ta formen ur ugnen och höj ugnsvärmen till 200 grader. Strö över riven ost och ugnsbaka ytterligare 20 minuter tills ratatouillen bubblar och har fått ett gyllene skal.
  8. Servera gärna med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.