Paj för dig som gillar ost. Den har lite vuxensmak, men det går att välja en mildare ost om man vill göra den mer barnvänlig. Pajen passar bra till buffén och som middagspaj tillsammans med kallskuret och sallad.
Instruktioner
- Hacka ihop smör och mjöl till en gynig massa för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i minst 30 minuter.
- Kavla ut degen till en stor platta. Klä en pajform, ca 26 cm i diameter med degen. Klä kanten med aluminiumfolie så att pajdegens kant inte sjunker ner under förgräddningen.
Nagga degen med en gaffel och ställ in i kylen ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader och förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Ta bort folien från pajen när förgräddningen är klar.
- Hacka löken och fräs den försiktigt i lite smör, den ska bli mjuk men inte stekt. Rör ihop grädden, mjölken och äggen, tillsätt den rivna osten.
- Lägg löken i det förgräddade pajskalet. Häll i gräddmjölksblandningen. Fördela oliver och halverade körsbärstomater över pajen.
- Grädda pajen i mitten av ugnen i 25-30 minuter, tills den har stelnat och är gyllenbrun. Strö över några blad basilika före servering.
Publicerat den
13 april 2012
Liknande recept
Skriv kommentar