Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta från Hungerspelen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Ni som sett filmen Hungerspelen eller hellre läst boken, vet att Katniss favoriträtt under "förspelen" var en speciell lammgryta. Här är en något försvenskad variant av den. På bilden ligger den på vanligt basmatiris, men originalversionen ska serveras på vildris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör samman olivoljan med smöret och gurkmejan, kumminet, cayennepepparn, kardemumman, ingefäran, den pressade vitlöken och saltet. Blanda väl.
  2. Skär köttet till grytbitar och blanda väl med kryddpastan. Låt marinera en timme. Bryn därefter köttet i en varm panna.
  3. Stek löken, och blanda sedan med köttet, häller över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka 45 minuter på låg värme.
  4. Tillsätt morötterna, citronskalet och plommonen. Koka 20 minuter till.
  5. Klipp över koriandern och servera, helst på vildris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • dolores 9 januari 2014

    Mycket gott, förstår killen i Hungerspelen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.