- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Har ni inte provat att laga mat i lergryta, så vill jag rekommendera er att göra det. Det är fettsnålt. smakrikt och sköter sig nästan själv.
Instruktioner
- Använd en 4 liters gryta
- Lägg bönorna i kallt vatten över natten. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Häll av blötläggningsvattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Lägg på köttet. Skala och hacka lök och vitlök och strö över köttet.
- Blanda buljongen med övriga ingredienser. Häll blandningen i grytan. Lägg på locket . Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Låt grytan stå ca 1 ½-2 timmar tills köttet är mört och bönorna genomkokta. Rör om någon gång under tiden. Servera med strimlad isbergssallad och vitt bröd.
Publicerat den
6 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar