Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta från vilda västern

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Har ni inte provat att laga mat i lergryta, så vill jag rekommendera er att göra det. Det är fettsnålt. smakrikt och sköter sig nästan själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Använd en 4 liters gryta
  2. Lägg bönorna i kallt vatten över natten. Lägg grytan i vatten 10-15 minuter. Häll av blötläggningsvattnet från bönorna och lägg dem i grytan. Lägg på köttet. Skala och hacka lök och vitlök och strö över köttet.
  3. Blanda buljongen med övriga ingredienser. Häll blandningen i grytan. Lägg på locket . Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Låt grytan stå ca 1 ½-2 timmar tills köttet är mört och bönorna genomkokta. Rör om någon gång under tiden. Servera med strimlad isbergssallad och vitt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.