Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med äpple och mejram

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grytbitar av fläsk som brynts och fått puttra samman med äpple och mejram blir en värmande, väldoftande vardagsrätt. Mejram är en utmärkt krydda till fläskkött liksm de syrliga äpplena.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. blanda samman mjöl, mejram och salt. Vänd köttet i blandningen och låt det torka på ytan.
  2. Skölj äpplena och dela dem i klyftor. Du behöver inte skala dem.
  3. Bryn köttet i matfett i en stekpanna. Lägg i äppleklyftorna och låt också dem få färg. Minska värmen och späd med vatten.
  4. Låt allt långsamt sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört ca 10-20 min, beroende på hur tjocka köttbitarna är. Strö över persilja och servera.
  5. Serveringsförslag: Kokt potatis eller ris och en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.