Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med jordnötter

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Maträtt från Östafrika

Ingredienser

Instruktioner

Skär kycklingen i ca 3 cm stora bitar. Stek dem lätt i olja i en rymlig gryta. Salta, sockra och peppra och ta upp bitarna. Lägg ner de finstrimlade pepparfrukterna och löken i grytan och stek den under omrörning utan att den tar färg. Tillsätt kålen och låt den steka några minuter. Rör ner tomaterna och kycklingen. Koka upp och smaka av. Lägg saltade jordnötter i ett durkslag. Skölj bort saltet och torka dem i hushållspapper. Kör jordnötterna i en matberedare. Tillsätt olivoljan och hönsbuljongen och kör blandningen slät. Rör ner jordnötsblandningen i grytan. Blanda ner bananbitarna, koka upp och smaka av. Rosta kokosflingorna i en torr het panna. Strö till sist över salladslöken och kokosflingorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.