Den här mustiga grytan får sin speciella smak av jordnötssåsen och passar till fläskkött, nötkött och kyckling. Servera gärna med ris eller pasta
Instruktioner
- Hetta upp olja och smör i en gryta. Bryn det strimlade köttet i 3 -4 minuter under omrörning. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare i 2 minuter. Rör om. Lägg i potatistärningarna och låt dem fräsa med i 3 - 4 minuter tills de har fått färg.
- Rör ner paparikapulver och jordnötssmör tillsammans med köttbuljongen, tillsätt även chilin om du vill ha det. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt slutligen sockerärtor, jordnötter, soja och paprika. Låt grytan sjuda under lock på svag värme i ca 45 minuter.
- Garnera ev med persilja före servering. Servera med ris eller pasta.
Publicerat den
15 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar