Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gryta med potatis och jordnötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här mustiga grytan får sin speciella smak av jordnötssåsen och passar till fläskkött, nötkött och kyckling. Servera gärna med ris eller pasta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp olja och smör i en gryta. Bryn det strimlade köttet i 3 -4 minuter under omrörning. Tillsätt lök och vitlök och fräs i ytterligare i 2 minuter. Rör om. Lägg i potatistärningarna och låt dem fräsa med i 3 - 4 minuter tills de har fått färg.
  2. Rör ner paparikapulver och jordnötssmör tillsammans med köttbuljongen, tillsätt även chilin om du vill ha det. Låt koka upp under omrörning. Tillsätt slutligen sockerärtor, jordnötter, soja och paprika. Låt grytan sjuda under lock på svag värme i ca 45 minuter.
  3. Garnera ev med persilja före servering. Servera med ris eller pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.