Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Guanajakaka utan mjöl

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Kakan är saftig men ganska tung. Den kan ätas som den är eller delas i bottnar som läggs ihop med någon kräm.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°C. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Bryt chokladen i mindre bitar, lägg den i en skål och låt den långsamt smälta över vattenbad. Rör samman mandelmassan med äggulorna. Vispa massan tills den är skummig och slät. Vispa äggvitor och socker till styvt skum. Vänd ner lite äggviteskum i mandel- och äggsmeten så att den blir smidig. Rör ner den smälta chokladen, lite mer äggvita, kakaopulvret och till sist resten av äggvitorna.
  2. Bred ut smeten på bakplåtspappret i ett 1 ½ cm tjockt lager. Grädda kakan 10-15 minuter. Lägg den på ett galler och låt den kallna helt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.