Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gubbens chokladkola

 
  • Serverar: 15 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod chokladkola som min pappa gjorde till jularna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg smörgåspapper i en form ca 15x20cm.
  2. Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull och låt koka kraftigt utan lock tills smeten visar 120-125 gr. Tillsätt ättiksspriten under kokningens senare del.
  3. Gör kulprovet för att se att kolan är klar. (Droppa lite kolasmet i en kopp med kallt vatten, när smeten kan rullas till en kula är kolan klar.
  4. Det kan ta allt från 12 minuter till 30 minuter innan kolan är klar, beroende på din kastrull.
  5. Häll upp smeten i formen och låt kallna. Innan den har kallnat helt så skär eller klipp lagom stora bitar, slå in i cellofan, smörpapper eler plastfolie. Förvaras svalt i burk med lock.
  6. Njut av en synnerligen god kola.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.