- Serverar: 15 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Jättegod chokladkola som min pappa gjorde till jularna.
Instruktioner
- Lägg smörgåspapper i en form ca 15x20cm.
- Blanda grädde, socker, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull och låt koka kraftigt utan lock tills smeten visar 120-125 gr.
Tillsätt ättiksspriten under kokningens senare del.
- Gör kulprovet för att se att kolan är klar. (Droppa lite kolasmet i en kopp med kallt vatten, när smeten kan rullas till en kula är kolan klar.
- Det kan ta allt från 12 minuter till 30 minuter innan kolan är klar, beroende på din kastrull.
- Häll upp smeten i formen och låt kallna. Innan den har kallnat helt så skär eller klipp lagom stora bitar, slå in i cellofan, smörpapper eler plastfolie. Förvaras svalt i burk med lock.
- Njut av en synnerligen god kola.
Publicerat den
28 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar