Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gumbo med färsk chorizo och blåmusslor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gumbo har rötter i de amerikanska sydstaterna. Ett hopkok av skaldjur och starka korvar. Det här är en enkel variant som passar både stora och små.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och borsta musslorna. De som inte sluter sig när du knackar på dem ska slängas. Likaså trasiga musslor, klipp bort ev skägg. Häll vinet i en stor gryta och låt det koka upp. Lägg i musslorna och lägg på lock. Koka i 3-4 minuter tills musslorna har öppnat sig, släng dem som inte öppnar sig. Ta upp musslorna med hålslev och salta lätt, spara vätskan.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Skär sellerin i strimlor. Fräs det i 1 msk olja i en stor djup panna utan att det tar färg, 4-5 minuter.
  3. Snitta chorizon och tryck ut innehållet i små bitar, och låt det steka med 3-4 minuter. Lägg i det kokta riset och häll i tomaterna. Låt det koka ihop utan lock till en ganska lös gryta. Späd med ca 1 dl musselspad (använder du burk musslor, späd med 1 dl vitt vin). Smaka av med 1 tsk salt, 2 krm peppar och 1 tsk socker för att balansera tomaternas syra.
  4. Plocka ut hälften av musslorna ur skalen och blanda i och garnera med resten samt hackad persilja.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • klyban 26 november 2010

    Tyvärr detta kommer inte smaka som en gumbo. En mer autentisk gumbo älskar alla verkar det som. Jag har testat på barn som vuxna och de brukar äta för mycket varje gång. Men det tar ju bra med tid att göra gumbo, men inte mycket arbete mer än med roux´n som tar 15-25min omrörning.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.