Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gunneborökt ankbröst med portvinskokta moreller och dragon

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Rökt ankbröst finns att köpa i saluhallar. Moreller är ett sorts körsbär som passar bra till inläggningar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Portvinskokta moreller: Kärna ur körsbären. Smält honungen i portvin i en kastrull under omrörning. Tillsätt bär och kryddor. Sjud bären mjuka ca 10 min. Lyft upp bären och reducera ihop saften till simmig sirap, knappt 2 dl. Häll upp i en väl rengjord burk. Låt kallna och ställ i kylen.
  2. Skiva ankbröstet och servera med de potvinskokta morellerna. Garnera med färsk dragon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.