Supergoda morotsrutor - en lättbakad favorit!
Instruktioner
- Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung och timjan. Rör ner yoghurten. Tillsätt havregryn, sesamfrön och fiberhusk och rör om ordentligt. Mät upp mjölsorterna och arbeta ner dem i degen. Tillsätt morötterna och eventuellt morotssaft som kommit från rivningen. Rör till sist ner ägget och blanda om degen ordentligt. Ställ degen att jäsa på ett varmt ställe i 30 minuter.
- Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på plåten och pudra över rejält med mjöl så att degen går att trycka ut med fingrarna. Skär rutor i degen. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa ytterligare i 15 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda brödet ca 20 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär det i bitar.
Publicerat den
18 maj 2017
Liknande recept
Skriv kommentar