Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllene morotsbröd i långpanna

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Supergoda morotsrutor - en lättbakad favorit!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i ljummet vatten. Tillsätt salt, honung och timjan. Rör ner yoghurten. Tillsätt havregryn, sesamfrön och fiberhusk och rör om ordentligt. Mät upp mjölsorterna och arbeta ner dem i degen. Tillsätt morötterna och eventuellt morotssaft som kommit från rivningen. Rör till sist ner ägget och blanda om degen ordentligt. Ställ degen att jäsa på ett varmt ställe i 30 minuter.
  2. Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper. Stjälp upp degen på plåten och pudra över rejält med mjöl så att degen går att trycka ut med fingrarna. Skär rutor i degen. Lägg på en bakduk och låt degen jäsa ytterligare i 15 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ställ in plåten i mitten av ugnen. Grädda brödet ca 20 minuter. Låt brödet svalna helt innan du skär det i bitar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.