- Serverar: 2 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Dessa våfflor är gjorda på amerikansk pannkakasmet!
Ååh så goda dom är <3
Det går inte att misslyckas :)
Instruktioner
- Smält smör och låt det svalna.
Blanda de torra ingredienserna i en liten skål.
- Blanda mjölk, ägg och det avsvalnade smöret i en större skål. Häll i mjölblandningen. Blanda väl.
- Smeten är mycket tjockare än vanlig våffelsmet.
- Sätt ugnen på 50 grader.
Hätta upp våffeljärnet. Pensla de första gångerna så de inte fastnar.
Häll ca 1/2-1 dl smet i järnet och grädda. De ska vara gyllenbruna när de är färdiga.
Lägg den nygräddade våfflan på galler i den "varma" ugnen (så de inte svalnar).
- Servera med grädde, sylt, socker eller något annat gott!
Publicerat den
4 februari 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
GYLLLENE WÅFFLOR låter jättesmarrigt, ska testa det på kidsen vid tillfälle... I receptet står det 2 port., hur många wåfflisar blir det?
Han inte precis räkna dom innan dom låg i magen :) Men jag skulle gissa på 6-8 st riktigt mättande våfflor! Det beror ju på hur stort våffeljärn man har.
Är inte det minsta imponerad av detta recept tyvärr.
Vad är det du inte gillar? Kan kanske fixa det ;)
Usch gör inte dessa våfflor.... hemska fick slänga alltihopa.
Jag och barnen blev besvikna efter resultatet. Tråkigt