Saffran ger både god smak och vacker färg till bakverk och mat. Denna gyllene kaka innehåller även pistaschmandlar som lyfter kakan till ännu högre höjder.
Instruktioner
- Skålla, skala och mal mandeln. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Stöt saffranen, gärna med 1 sockerbit, till ett fint pulver i en mortel.
- Rör matfettet mjukt. Rör ner äggvispet i matfettet. Tillsätt saffranet och den malda mandeln i smeten. Mosa den kalla potatisen och blanda ner i smeten.
- Smöra och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grovhacka pistaschmandlarna och strö dem över smeten.
- Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna på ett galler.
Publicerat den
22 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar