Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Gyllengul saffranskaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Saffran ger både god smak och vacker färg till bakverk och mat. Denna gyllene kaka innehåller även pistaschmandlar som lyfter kakan till ännu högre höjder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla, skala och mal mandeln. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Stöt saffranen, gärna med 1 sockerbit, till ett fint pulver i en mortel.
  3. Rör matfettet mjukt. Rör ner äggvispet i matfettet. Tillsätt saffranet och den malda mandeln i smeten. Mosa den kalla potatisen och blanda ner i smeten.
  4. Smöra och bröa en rund form, ca 23 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grovhacka pistaschmandlarna och strö dem över smeten.
  5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen 35-40 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna på ett galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.