Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hällefilé med frasigt täcke

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Ljuvligt gott!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vik fiskfiléerna dubbelt. Lägg smör och vitlök på ett ugnssäkert fat och smält i 200 grader. Passa noga så att smöret inte blir för mörkt. Ta ut formen och lägg i fisken. Pensla fisken med det smälta smöret. Salta och peppra. Blanda parmesanost,ströbröd och basilika och täck fiskytan med blandningen. Häll vinet vid sidan av fisken.Sätt fatet i ugnen i 200 grader ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt och fått en fin yta. Koka krossade tomater, lök, olja och hummerfond 10-15 minuter i en kastrull utan lock. Fräs lök och saffran i olja i en kastrull någon minut. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka på svag värme under lock i 20 minuter.
  2. Servera riset, ev överstrött med pinjenötter, tillsammans med tomatsåsen och oliverna till fisken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.