Vik fiskfiléerna dubbelt. Lägg smör och vitlök på ett ugnssäkert fat och smält i 200 grader. Passa noga så att smöret inte blir för mörkt.
Ta ut formen och lägg i fisken. Pensla fisken med det smälta smöret. Salta och peppra. Blanda parmesanost,ströbröd och basilika och täck fiskytan med blandningen. Häll vinet vid sidan av fisken.Sätt fatet i ugnen i 200 grader ca 15 minuter eller tills fisken är genomstekt och fått en fin yta.
Koka krossade tomater, lök, olja och hummerfond 10-15 minuter i en kastrull utan lock.
Fräs lök och saffran i olja i en kastrull någon minut. Tillsätt riset och rör om. Häll på vatten och smula i buljongtärningen. Koka på svag värme under lock i 20 minuter.
Servera riset, ev överstrött med pinjenötter, tillsammans med tomatsåsen och oliverna till fisken.