Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hälsans fisk

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bara fisk och grönsaker! Snabb tillagning gör att de olika ingredienserna behåller sin smak och sina näringsämnen. Endast 211 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Halvera kinakålen och ta bort den vita stammen. Skölj kålen och strimla i fina strimlor.
  2. Skölj och skala morötter och zucchini i mycket tunna skivor. Skölj fiskfiléerna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Droppa över citronsaft.
  3. Blanda grönsakerna och lägg dem i en ångkoksinsats. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Salta, peppra och strö över örterna.
  4. Koka upp buljongen i en kastrull. Botten bör vara täckt med minst 3 cm vätska. Sätt ångkoksinsatsen ovanpå. Täck över med tättslutande lock och låt fisken och grönsakerna ångas i 7-10 minuter.
  5. Värm 4 tallrikar i ugnen. Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikarna och droppa över lite buljong. Servera med bröd.
  6. Istället för abborre går det bra att använda torsk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.