Bara fisk och grönsaker! Snabb tillagning gör att de olika ingredienserna behåller sin smak och sina näringsämnen. Endast 211 kcal/portion.
Instruktioner
- Halvera kinakålen och ta bort den vita stammen. Skölj kålen och strimla i fina strimlor.
- Skölj och skala morötter och zucchini i mycket tunna skivor. Skölj fiskfiléerna i rinnande vatten och låt dem rinna av. Droppa över citronsaft.
- Blanda grönsakerna och lägg dem i en ångkoksinsats. Lägg fiskfiléerna ovanpå. Salta, peppra och strö över örterna.
- Koka upp buljongen i en kastrull. Botten bör vara täckt med minst 3 cm vätska. Sätt ångkoksinsatsen ovanpå. Täck över med tättslutande lock och låt fisken och grönsakerna ångas i 7-10 minuter.
- Värm 4 tallrikar i ugnen. Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikarna och droppa över lite buljong. Servera med bröd.
- Istället för abborre går det bra att använda torsk.
Publicerat den
25 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar