Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och björnbärspaj

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En god paj som serveras ljummen med lite siktat florsocker över. Byt till valfria bär, efter smak och säsong.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°
  2. Kör ingredienserna till degen i en matberedare några sekunder så att den precis hinner forma sig till en boll.
  3. Tumma ut degen i en pajform och ställ formen kallt i en timme.
  4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  5. Sänk värmen till 175°.
  6. Vispa eller kör resten av ingredienserna, utom bären, i en matberedare till en slät smet.
  7. Lägg bären i pajformen, men spara lite till garneringen.
  8. Häll över smeten.
  9. Grädda i cirka 40 min eller tills pajen har fått vacker färg.
  10. Servera den ljummen på stora tallrikar, garnerad med extra bär, siktat florsocker över.
  11. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.