Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och champgnemousse

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ljuvlig efterrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa grädden. Blanda hallonpurén med socker, citronskal och yoghurt. Häll vattnet av gelatinbladen och tillsätt cirka 2 msk av hallonblandningen, smält bladen på svag värme eller helst i mikron. Tillsätt alla ingredienserna och vänd försiktigt ihop blandningen till en slät smet, fyll smeten i en 24 cm form/tårtring och frys in tårtan.
  2. Lossa tårtan från ringen medan den är fryst, så får du kanterna raka och fina. Tårtan tinar i kyl på cirka 3 timmar. Dekorera med fina bär och blommor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.