Ett toppigt bakverk med överraskningar i smak, form och konsistens. Syrliga hallon möter söt lakrits i denna spännande kaka!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret.
åt degen vila i kylskåp i ca 20 minuter.
- Dela degen i ca 8 bitar, det ska gå att rulla ut dem så att de blir lika långa som lakritsstängerna, ca 20 cm och ca 1½ cm breda. Tryck eller kavla ut längderna så de blir platta.
- Skär lakritsstängerna på längden i tunna stickor.
Lägg ca 3 stickor på varje degplatta och rulla ihop. Skär deglängderna i bitar ca 2 cm.
- Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda hallonsylten med lakritspulvret och lägg en klick på varje kaka.
- Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Publicerat den
15 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar