Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och lakritsgrottor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ett toppigt bakverk med överraskningar i smak, form och konsistens. Syrliga hallon möter söt lakrits i denna spännande kaka!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner smöret. åt degen vila i kylskåp i ca 20 minuter.
  3. Dela degen i ca 8 bitar, det ska gå att rulla ut dem så att de blir lika långa som lakritsstängerna, ca 20 cm och ca 1½ cm breda. Tryck eller kavla ut längderna så de blir platta.
  4. Skär lakritsstängerna på längden i tunna stickor. Lägg ca 3 stickor på varje degplatta och rulla ihop. Skär deglängderna i bitar ca 2 cm.
  5. Ställ bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Blanda hallonsylten med lakritspulvret och lägg en klick på varje kaka.
  6. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.