Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och persikacheesecake

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En härligt läskande cheesecake med smak av hallon och persika. Till godkännaren: Ändrat i ingredienserna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175º. Krossa kexen till fina smulor, blanda smulorna med kakaopulver och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 25 cm i diameter, och grädda bottnen 15 min. Ta ut formen ur ugnen och ställ den kallt till avsvalning.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt färskost och crème fraiche. Vispa ostsmeten smidig.
  3. Späd lättdrycken med ½ dl vatten. Häll i saften i ostsmeten och rör om. Blada gelatinpulver och ½ dl kallt vatten i en stor mugg, låt pulvret stå och svälla lite. Lös sedan upp gelatinmassan genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning.
  4. Rör till sist ner de färska eller frysta hallonen. Häll ostsmeten i springformen och ställ in den i kylskåpet, minst 4 timmar gärna över natten.
  5. När fyllningen har stelnat kan du göra glasyren. Blanda gelatinpulver och saft i en stor mugg, låt det stå och svälla lite. Lös sedan upp gelatinet som ovan. När saftblandningen är halvt stelnad skedar du över saften på cheesecaken. Ställ in cheesecaken i kylen tills glasyren har stelnat helt.
  6. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.