En härligt läskande cheesecake med smak av hallon och persika.
Till godkännaren: Ändrat i ingredienserna.
Instruktioner
- Värm ugnen till 175º. Krossa kexen till fina smulor, blanda smulorna med kakaopulver och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i en springform, ca 25 cm i diameter, och grädda bottnen 15 min. Ta ut formen ur ugnen och ställ den kallt till avsvalning.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och poröst med elvisp. Tillsätt färskost och crème fraiche. Vispa ostsmeten smidig.
- Späd lättdrycken med ½ dl vatten. Häll i saften i ostsmeten och rör om. Blada gelatinpulver och ½ dl kallt vatten i en stor mugg, låt pulvret stå och svälla lite. Lös sedan upp gelatinmassan genom att ställa muggen i en kastrull med kokande vatten. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning.
- Rör till sist ner de färska eller frysta hallonen. Häll ostsmeten i springformen och ställ in den i kylskåpet, minst 4 timmar gärna över natten.
- När fyllningen har stelnat kan du göra glasyren. Blanda gelatinpulver och saft i en stor mugg, låt det stå och svälla lite. Lös sedan upp gelatinet som ovan. När saftblandningen är halvt stelnad skedar du över saften på cheesecaken. Ställ in cheesecaken i kylen tills glasyren har stelnat helt.
- Ät och njut!
Publicerat den
24 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar