Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och persikastubbe

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En rulltårta som som ger mersmak! Aromer och hushållsfärg till detta receptet finns att köpa hos Borgeby Kryddgård, http://borgebykryddgard.jetshop.se/

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 225 grader.
  2. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Vänd ner potatismjöl och bakpulver i smeten. Smaksätt med arom eller hallonsaft.
  4. Häll smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i 5-7 minuter. Strö socker på rulltårtsbottnen och stjälp upp den på ett sockrat bakplåtspapper. Under tiden som den svalnar kan du göra banansmörkrämen.
  5. Rör margarin, florsocker och vaniljsocker smidigt. Tillsätt persika arom och orange hushållsfärg. Rör om så att du får en härligt orange persikosmakande kräm..
  6. Bred smörkrämen över rulltårtsbottnen och rulla ihop tårtan från kortsidan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.