Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon- och vinbärskräm med grädde

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Sommarbären kan variera i sötma, så krämen kan sötas mer eller mindre allt efter tycke och smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa bären om det behövs. Koka upp vatten, lägg i bären och låt dem koka 10 minuter. Häll massan i en finmaskig sil eller silduk och låt den självrinna ca 30 minuter ned i en kastrull.
  2. Blanda ned socker och potatismjöl i den nu kalla bärsaften. Sätt kastrullen på spisen och rör mot botten under uppvärmning. Ta kastrullen från värmen när första bubblan syns och rör ned vaniljsocker.
  3. Häll krämen i en skål och strö över litet socker så att den inte skinnar sig. Låt den kallna. Vispa grädden. Servera krämen kall med grädden, strimlad mandel och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.