Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hallon-, päron- och kardemumma-muffins

 
  • Serverar: 9 portioner
Skriv ut

Frukten i dessa muffins gör dem saftiga och kardemummaströsseln ger en spännande smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla ingredienser till kardemummaströsslet och ställ åt sidan. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål och ställ åt sidan. Rör smör och socker mjukt och pösigt, vispa i äggen och blanda ner mjölken. Gör en fördjupning i de torra ingredienserna och rör i äggblandningen. Rör om tills allt är ordentligt blandat, rör sist ner hallonen.
  2. Fyll formarna upp till ca 1 cm nedanför formkanten. Stick ner päron till hälften. Fördela hallon över smeten och strö till sist över kardemummaströssel. Grädda i 25-30 minuter i 175 grader för de stora och något kortare tid för de små.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.