Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Halvfrusen italiensk chokladdtårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Italienarna har många recept på semifreddo, halvfrusna desserter. Denna härliga chokladtårta har sitt ursprung på Sicilien och görs på många ägg utan att för den skull bli mäktig. En given sucé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen. Lägg äggulorna i en skål tillsammans med smör och florsocker. Vispa allt vitt och luftigt.
  2. Smlt blockchokladen i vattenbad. Häll chokladen och Cointreau i sockerblandningen.
  3. Vispa äggvitorna till skum och vänd försiktigt ner dem i chokladblandningen. Häll blandningen i en springform och ställ den i frysen över natten.
  4. Servera med färska bär och eventuellt även lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.