Här får ordentligt rökt bacon och liquid smoke förstärka röksmaken på hamburgaren. Spara lite av glacen till serveringen.
Instruktioner
- Börja med glacen. Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Spara hälften av glacen till servering.
- Salsa: Låt majsen rinna av. Strimla salladslök. Blanda majs, lök och sweet chili.
- Skär bacon i små bitar. Blanda det med färs tillsammans med salt och liquid smoke. Forma till fyra stora hamburgare.
- Grilla hamburgarna på indirekt värme, ca 8 minuter per sida, tills de nått en innertemperatur på 75 grader. Pensla hela tiden med glacen.
- Strö ost på de delade hamburgerbröden. Lägg dem på grillen en kort stund så att osten smälter.
- Lägg hamburgarna, sallad, tomat och avokado i bröden. Servera med majs- och chilisalsa och den sparade glacen.
Publicerat den
27 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar