Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Flintastek med majs och sötpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Citronpepparglaze finns att köpa färdig i affären.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200º Blanda citronskal, citronsaft, honung och svartpeppar i en skål. Skär 2-3 snitt i svålen på flintasteken. Grilla köttet ungefär 15 cm över glöden i cirka 20 minuter, tills innertemperaturen är 65 grader. Vänd fem till sex gånger under grillningen. Pensla på citronpepparglazen mot slutet. Vänd potatisbitarna i olivolja på en plåt eller i ugnssäker form. Skär av majskornen från kolvarna och blanda dem med potatisen. Rosta i ugnen cirka 20 minuter. Smaksätt med chili, limesaft och koriander. Servera köttet med rostad majs och potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.